Львівський студент-винахідник запатентував пристрій, який допоможе незрячим

1241 0
Процес отримання патенту зайняв майже рік.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Львів’янин створив мультифункціональний пристрій, який допомагатиме незрячим розпізнавати перешкоди і кольори. Студент факультету прикладних наук УКУ Дмитро Лопушанський запатентував свій винахід, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Маю чудові новини, цього тижня я отримав патент на свій мультифункціональний пристрій для незрячих. Це був цікавий, непростий і досить довгий шлях. Під час першої експертизи виявилося, що не всі подані матеріали відповідають вимогам закону, тому довелося вносити зміни. Весь процес від початку роботи над документами до отримання самого патенту тривав майже рік», – написав він.

Мала академія наук України профінансувала оформлення патенту.

Читайте також: Над чим працюють львівські науковці і хто за це платить

Пристрій HelpyEyes він розробив, коли навчався в 11-класі Львівського ліцею №8, торік Дмитро Лопушанський здобув золоту медаль на наукових змаганнях у Малайзії. Там він представив проект «Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes», який допоможе людям із вадами зору краще орієнтуватися у просторі.

Нагадаємо, торік львів'яни Софія Петришин і Дмитро Лопушанський здобули золоті медалі на Глобальному конкурсі інновацій AIGC 2019 в Сінгапурі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!