Львівський суд конфіскував авто з польською реєстрацією

4460 0
Мешканця Івано-Франківська, який спробував ввезти автомобіль в Україну, оштрафували на 100 тис. грн.
Фото: volyn24.com

Фото: volyn24.com

Галицький районний суд Львова конфіскував у мешканця Івано-Франківська автомобіль, придбаний у Польщі, інформує Zaxid.net з посиланням на постанову суду від 27 липня.

Авто конфіскували через підроблене доручення на користування. Крім того, водій має сплатити 100,7 тис. грн штрафу.

Читайте також: Польські і литовські «бляхи»: у чому проблема і як її вирішити

Сам водій під час судового засідання повідомив, що придбав автомобіль та пробував перетнути кордон двічі. Спочатку його не пропустили через те, що в техпаспортні не було вказане його ім’я, а сам він не мав доручення на користування авто. Після цього він повернувся до продавця , де незнайомий йому чоловік запропонував допомогти в оформленні доручення, на що він погодився і спробував вдруге перетнути кордон.

Під час перевірки митники запідозрили, що документ є підробленим. Вони вилучили автомобіль, відправили офіційний запит до нотаріально контори, яка засвідчувала доручення на користування, та отримали підтвердження про підробку документу.

Нагадаємо, що нещодавно Вищий адміністративний суд Києва вперше оштрафував водія автомобіля з іноземною реєстрацією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!