Львівський суд продовжив арешт Медведчука

1094 0
Арешт продовжили ще на 60 днів.
Фото: УП

Фото: УП

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання Генерального прокурора та продовжив строк утримання під вартою народного депутата України Віктора Медведчука на 60 днів до 14 листопада 2022 року. Про це рішення повідомили на офіційній сторінці суду у Фейсбуку.

За даними клопотання, Медведчуку повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.2583 КК України, скоєних у групі осіб. 2 вересня 2022 року прокурор у кримінальному провадженні визнав зібрані під час досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акту. Через це, відповідно до положень статті 290 КПК України, стороні захисту повідомили про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів розслідування. Після завершення процедури орган  досудового розслідування має скласти обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування.

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі 

Нагадаємо, що у квітні СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Зазначимо, що 3 серпня Львівський апеляційний суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука. Також попередньо суд продовжив арешт Медведчуку до 19 вересня. 

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!