Львівський суд продовжив арешт Медведчуку

1182 0
Віктор Медведчук перебуватиме під вартою щонайменше до 19 вересня.
Фото: УП

Фото: УП

Сьогодні, 3 серпня, Личаківський районний суд Львова продовжив арешт народного депутата Віктора Медведчука до 19 вересня. Про це повідомила пресслужба суду.

Слідчий суддя задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та продовжив строк тримання під вартою без визначення застави нардепу Віктору Медведчуку, якого підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, а саме: 

  • незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  • розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  • завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.


Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі

Зазначимо, що 3 серпня Львівський апеляційний суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука.

Нагадаємо, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Віктора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Під час обшуків вилучили матеріальні цінності (картини, предмети антикваріату, інші коштовності) щодо яких буде ініційоване питання про їх подальшу передачу в Національне агентство з управління активами. Також Служба безпеки України арештувала додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії. 

Додамо, що у квітні СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!