Львівський суд проводитиме всі засідання по справі Медведчука у закритому форматі

1495 0
Прокурор подав клопотання про закритість, так як присутність «ЗМІ може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом».
Віктор Медведчук / Фото: з відкритих джерел

Віктор Медведчук / Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 23 червня, Личаківський районний суд Львова почав розгляд обвинувачення проти Віктора Медведчука, на якому прокурор подав клопотання про закритість засідання, про що стало відомо під час прямої трансляції Tvoemisto.tv із зали суду. 

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі 

«Вважаю, що необхідно здійснювати кримінальне провадження у закритому судовому засіданні, оскільки присутність ЗМІ може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом. А також з метою забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у даному кримінальному провадженні. Під час досудового розслідування після введення воєнного стану всі процесуальні дії з на той час підозрюваним підозрюваним проводилися в умовах тримання його під вартою також в іншому кримінальному провадженні. У зв’язку з чим доступ сторонніх осіб до нього було обмежено. Враховуючи обвинувачення Медведчука В.В. про діяльність з вищим керівництвом країни-агресора на шкоду державним інтересам України, а також дію воєнного стану, присутність на судовому засіданні осіб, які не є учасниками процесу, загрожує нашій безпеці і обороні», – зазначив прокурор.

Клопотання підтримав адвокат обвинувачуваного та суддя Григорій Жовнір.

Зазначимо, що самого Віктора Медведчука у Львів не привезли – він перебуває під вартою у ізоляторі СБУ в Києві. У засіданні він брав участь за допомогою відеозв'язку з приміщень Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, що йдеться про кримінальну справу, яку Офіс генпрокурора завершив розслідувати у травні. За нею ж Віктора Медведчука вперше помістили під домашній арешт у травні 2021 року.

Провадження стосується:

  • незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  • розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  • завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

 

Зазначимо також, що Личаківський районний суд Львова продовжив арешт Віктора Медведчука до 9 серпня без визначення розміру застави. Як свідчать дані на порталі «Судова влада», захист Медведчука оскаржив це рішення. Про це йдеться у рішенні суду від 9 червня. 

Читайте також: Несправжній козак. Що буде із майном соратника Медведчука у Львові 

Нагадаємо, СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Крім того, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Вітора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!