Львівський суд виніс вирок курсанту, який вистрелив з автомата у товаришів

1899 0
Курсанту призначили – 17 тис. грн штрафу.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Шевченківський суд Львова визнав винним курсаната із Харківщини, який вистрілив із зброї у трьох товаришів. Йому призначили штраф – 17 тис. грн. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Неповнолітній курсант льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба перебував у львівському коледжі академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. У одній з кімнат хлопець направив автомат Калашникова (АК-74) на курсантів, які перебували на ліжках, і вистрілив. Унаслідок цього вони отримали тілесні ушкодження різних ступенів. Зокрема, вогнепальне проникаюче черепно-мозкове поранення та осколкове сліпе поранення м'яких тканин грудної клітки. У судовому рішенні не вказано скільки пострілів зробив курсант.

Читайте також: Суд арештував майно трьох підприємств на Львівщині, засновниками яких є росіяни

Під час судового засідання неповнолітній курсант визнав свою вину у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України. Також під час засідання потерпілі заявили, що не мають претензій до обвинуваченого. 

Суд визнав курсанта винним у вчиненні кримінального правопорушення, однак суддя Дарина Глинська, дослідивши матеріали справи за ст. 69 ККУ, призначила курсанту покарання – 17 тис. грн штрафу.

Зазначимо, що вирок у судовому реєстрі оприлюднили 10 серпня, проте не відомо коли трапився інцидент.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!