Львівський суд заборонив партію ексміністра Клименка

825 0
Позов подано Міністерством юстиції.
Фото: Радіо свобода

Фото: Радіо свобода

Восьмий апеляційний суд Львова 5 липня заборонив діяльність партії «Щаслива Україна», яку створив ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко. Про це повідомляє Рух чесно з посиланням на Службу безпеки України, яка у справі є третьою стороною. Позов подано Міністерством юстиції.

«Щаслива Україна» — це політичний проєкт ексміністра доходів і зборів уряду Віктора Януковича, держзрадника Клименка, який втік в росію. За кілька днів до рішення суду партію перейменували — раніше вона називалася «Успішна Україна». Молодіжне крило цієї політичної сили очолювала державна зрадниця, проросійська журналістка Олеся Мєдвєдєва»,  — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівський суд заборонив проросійську партію Вітренко

Зазначається, що правоохоронці підозрювали Клименка не лише в держзраді, а й у створенні конвертаційних центрів, тобто в корупції. 

«Це все говорить про те, що наша держава потребує якісної реформи правоохоронної системи і надання більше повноважень та можливостей для антикорупційних органів. Бо навіть у таких гучних справах органи, які за законом мають бути незалежними, не можуть діяти на повну. Мало заборонити проросійську партію — уся система має реформуватися і працювати для того, щоб держзрадники і корупціонери були притягнуті до відповідальності», — наголосила лідерка руху Чесно Віта Думанська.

Нагадаємо, суд уже заборонив діяльність партій ОПЗЖ, «Опозиційний блок», «Партії Шарія», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», «Соціалістичної партії України», партії «Держава», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Лівої опозиції», «Союз лівих сил» та «Русь єдина».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!