Львівський суд заборонив «Партію регіонів»

725 0
Все майно повинні передати у власність держави.

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Партії регіонів та постановив націоналізувати її активи.

Джерело: Служба безпеки України у Львівській області

За матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо заборони діяльності «Партії регіонів» та передачі у держвласність України майна проросійської політсили. Рішення суду стосується всіх активів забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях нашої держави. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

Зазначимо, що представники «Партії регіонів» ще до початку повномасштабного вторгнення активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України. Деякі із членів цієї політичної сили наразі переховується від правосуддя на території росії. Втім, співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань задокументували злочинні дії «регіоналів» та ініціювали передачу 100% «партійного» майна в дохід України.

Додамо, що у 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій: ОПЗЖ, «Опозиційний блок», Партію Шарія, партію «НАШІ», Комуністичну партію та інші.

Для довідки

«Партія регіонів» – українська політична партія, створена 26 жовтня 1997 року як Партія регіонального відродження України і брала участь в українських парламентських виборах 1998 року під цією ж назвою. Відзначимо, що у 2010 році колишній президент України Віктор Янукович балотувався в лідери країни від імені Партії регіонів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!