Львівський суд заборонив партію Шарія

782 0
Засідання відбулося за зачиненими дверима.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова 16 червня заборонив діяльність «Партії Шарія» за позовом Міністерства юстиції України. Про це пишуть «Наші гроші». 

Як зазначають у повідомленні, на засідання знову не допустили медіа, воно відбулося за зачиненими дверима. Зазначимо, що раніше ухвалою суд забезпечив позов Мін’юсту шляхом заборони політичній партії та її регіональним організаціям здійснювати фінансові операції.

Додамо, що «Партія Шарія» є політичним проєктом проросійського блогера Анатолія Шарія. Як юридичну особу партію зареєстрували ще в 2015 році і тоді вона називалась «Об’єднана Україна». Сам Анатолій Шарій залишив Україну ще в 2012 році, проти нього розслідували дві кримінальні справи. Він отримав політичний притулок в Литві, а у 2013 році його заарештував Інтерпол у Нідерландах за запитом України, втім суд відмовив у його видачі.

У 2020 році Шарію оголосили про підозру в держзраді та оголосили в розшук. Лише в 2021 році Литва скасувала його статус біженця. 4 травня правоохоронні органи затримали Анатолія Шарія в Іспанії. 5 травня суд відпустив його під підписку пр невиїзд.  

Читайте також: Львівський суд заборонив діяльність «Опозиційного блоку»

Водночас 16 червня суд також заборонив діяльність політичної партії «Ліва опозиція», яку створили майже 9 років тому, до 2018 року вона називалась «Нова держава». Однак сьогоднішнє засідання у справі заборони «Опозиційна платформа – за життя» перенесли на 20 червня. Як стало відомо пізніше, в засіданні брав участь за допомогою відеозв’язку представник ОПЖЗ. Раніше також перенесли засідання у справі партії Наталії Вітренко «Прогресивна соціалістична партія України», яка подала зустрічний позов.

Нагадаємо, що 15 червня Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України – майно партії та всіх її осередків передадуть державі. Її очільником до 2019 року був Ілля Кива, який зберігав вплив і після очільництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!