Львівський суд заочно арештував пропагандиста Кремля Соловйова

1511 0
Його оголосили у міжнародний розшук.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Личаківський районний суд Львова заочно арештував пропагандиста Кремля Володимира Соловйова. За ініціативи Державного бюро розслідувань його оголосять в міжнародний розшук.

«Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління ДБР та обрав запобіжний захід – тримання під вартою – російському телеведучому, пропагандисту, члену правлячої політичної партії «Єдина Росія» Володимиру Соловйову», – йдеться в повідомленні пресслужби ЛМР.

11 березня за результатом зібраних доказів у кримінальному провадженні йому повідомили про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

Читайте також: Львівський районний суд заочно арештував Іллю Киву

Встановили, що Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури та мирного населення. Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для його оголошення в міжнародний розшук, який найближчим часом направлять до закордонних колег.

Нагадаємо, що напередодні Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління ДБР та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Іллі Киві.

Для довідки

Володимир Соловйов  – російський телеведучий, публіцист, громадський діяч єврейського походження, член російської політичної партії «Єдина Росія». Відомий своїми антиукраїнськими висловами та пропагандою. У серпні 2014 включений Україною до списку санкцій за позицію щодо війни на сході України та анексії Криму Росією.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!