Львівський священник розповів, як почувається після бустерної дози від Covid-19

4178 0
Отець Сергій Тихон Кульбака каже, що коли буде потрібно робити наступні бустерні дози проти Covid-19, то робитиме і їх.
Фото: о. Тихон Сергій Кульбака

Фото: о. Тихон Сергій Кульбака

Бустерну дозу від коронавірусної інфекції Covid-19 станом на сьогодні 10 січня зробили лише 433 мешканці Львівщини. Як повідомив у коментарі для Тvoemisto.tv координатор з вакцинальної кампанії в Львівській області Олег Когут, люди не надто охоче роблять нині бустерне щеплення.

Одним із тих, хто вже вакцинувався втретє, є практикуючий психолог, сімейний медіатор, керівник духовно-психологічної порадні, отець Сергій Тихон Кульбака. Каже, зрозумів, що дія попередніх двох доз вже виходить, тому щойно з’явилося розпорядження Міністерства охорони здоров'я про те, що бустерною дозою дозволили щепити не лише людей віком від 60 років, медичних працівників та співробітників інтернатів, а й усіх, кому виповнилося 18 років, навіть не сумнівався – робити чи ні.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

«На початку січня саме минуло пів року, як зробив другу вакцинацію. Але якщо перші дві я робив вакциною CoronaVac, то бустерну дозу, яку отримав 8 січня, вже Pfizer. Як на перші дві вакцинації, так і на бустерну дозу не мав особливих реакцій – цього разу трохи більше боліло в місці інֹ’єкції, ввечері підвищилася температура тіла до 37,3 градусів та трохи паморочилося у голові», – каже у коментарі Tvoemisto.tv отець, який на коронавірус не хворів.

За словами отця Сергія Тихона Кульбаки, зробити у Львові бустерну дозу не складно – через сервіс HELSI.me записався у найближчий пункт щеплення і вакцинувався.

Читайте також: Дітей виховує не школа, – отець Сергій Тихон Кульбака

«Я точно знаю і впевнений, що вакцина мене захистить. На те, щоб йти і вакцинуватися, у мене було дві мотивації – по-перше, перебуваю у зоні ризику, бо маю певні супутні захворювання, а, по-друге, спілкуюся з багатьма людьми», – додає він.

Як зазначив отець Сергій Тихон Кульбака, наразі продовженого сертифікату у «Дії» ще немає. Він може з'явитися наприкінці місяця.

Читайте також: Які фактори підвищують ризик виникнення тромбозів і до чого тут вакцинація. Пояснення

«Сертифікат ще не підтягнувся, але самі медики мене попередили, що це станеться десь наприкінці січня. В особистому кабінеті на HELSI він є. За потреби паперовий варіант про проходження вакцинації завжди зможу взяти у сімейного лікаря», – говорить отець.

За його словами, якщо треба буде робити наступні бустерні дози відCovid-19, то робитиме і їх, адже знає, що імунітет людини до хвороби зберігається лише пів року. Далі – потрібно ревакцинуватися, аби бути захищеним.

Нагадаємо, що бустерна доза – це та, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, що з часом знижується. Із 6 січня 2022 року її дозволили вводити для всіх вакцинованим віком від 18 років. Кому потрібна бустерна доза, як її отримати і чим відрізняється від додаткової, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!