Львівський священник заявив, що шахраї використовують його фото для махінацій

1593 0
Зловмисники у Viber під чужим номером встановили особисте фото єрм. Юстина Бойка і під виглядом священника телефонують підприємцям.
фото: синод епископів угкц

фото: синод епископів угкц

Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, єромонах Юстин Бойко заявив, що шахраї використовують його фото, щоб виманювати у підприємців будівельні матеріали. За його словами, уже тривалий час у соцмережах шахраї, прикриваючись іменами священників і нібито волонтерством, виманюють у довірливих громадян кошти.

Як повідомляє Духовна велич Львова, виник новий вид шахрайства. Зловмисники у Viber під чужим номером встановили особисте фото єрм. Юстина і під виглядом священника телефонують підприємцям у Тернополі, замовляючи різні будівельні матеріали: від бетону до металу.

Читайте також: Військовий капелан презентує у Львові книгу-спогади про служіння на Сході

«Мені зателефонували з Тернополя і розповіли про ситуацію. Із телефону, на якому встановлене моє фото, зателефонували до власника будівельної компанії і під іменем так званого «отця Романа» під моїм фото попросили три машини бетону (міксери), щоб завезли у певне село. Власник завантажив 3 міксери бетону і завіз у те село. Коли почали дзвонити на той телефон, то відповіді не було», – йдеться в повідомленні.

Як додає отець Юстин Бойко, підприємець викликав поліцію, зловмисника почали шукати. Тривають слідчі дії. Опісля також «отець Роман» попросив металу, а згодом і якихось інших будматеріалів. Це, за його словами, – новий вид шахрайства, коли використовують фото, щоб скомпроментувати священника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!