Львівський театральний фестиваль «Шлях» очолив рейтинг інклюзивних проєктів Українського культурного фонду

1635 0
У межах проєкту проводять театральні вистави, вуличні перфоманси, майстер-класи, обговорення, дискусії та інтеграційні вечірки.
Фото: фестиваль "Шлях"

Фото: фестиваль "Шлях"

Український культурний фонд оприлюднив рейтинг інклюзивних проектів, що  фінансуватиме  цьогоріч. Очолив його театральний фестиваль «Шлях» – платформа для розвитку інклюзивного театру, який 15 років поспіль проводить благодійна організація «Непротоптана стежина». Експерти одностайно підтримали проєкт, давши йому найвищу оцінку та схвальні коментарі.

«Проєкт обов'язково треба підтримати, тому що довгі роки його існування створюють впевненість у розвитку інклюзивності країни, закріплюють її права на існування, а фестиваль об'єднує навколо себе небайдужих і його географія збільшується», – кажуть експерти.

У межах проєкту проводять театральні вистави, вуличні перфоманси, майстер-класи, обговорення, дискусії та інтеграційні вечірки. Своєю діяльністю Благодійна організація «Непротоптана стежина» налагоджує співпрацю з українськими та закордонними колективами, створюючи базу учасників майбутніх мистецьких акцій.

«Ми дуже приємно вражені оцінкою експерної комісії УКФ нашого проекту з проведення 15 ювілейного фестивалю "Шлях". Ми навіть не очікували такого визнання, адже конкуренція є доволі високою. Ми вдячні за підтримку і дуже сподіваємося, що держава не буде “обрізати” фінансування УКФ та галузі культури загалом, адже від цього дуже залежить розвиток якісного інклюзивного мистецтва. Сподіваємося, що все буде добре. Побачимося  на фестивалі "Шлях" у жовтні. Під час минулорічного фестивалю відбулася прем`єра вистави "Погляд", у якій разом із професійними акторами зіграли діти із вадами зору. Саме "Погляд" цьогоріч представлятиме Україну на міжнародному фестивалі у Польщі», – каже керівниця БФ «Непротоптана стежина» Анастасія Войтюк.

Інклюзивний фестиваль «Шлях» – упродовж 15 років відбувається у Львові і відкриває на театральній сцені акторів з інвалідністю та інклюзивні театральні колективи. Фестиваль є учасником активної міжнародної спільноти інклюзивного театру, куди входять колективи з Польщі, Білорусі, Росії, Німеччини, Литви, Латвії та інших країн.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!