Львівський тенісист позмагається за «золото» у другому фіналі Паралімпіади-2020

1153 0
У командній грі львів’янин Віктор Дідух разом з Максимом Ніколенко перемогли французів.
Фото: НОК

Фото: НОК

Львівський тенісист Віктор Дідух вийшов у другий фінал Паралімпійських ігор в Токіо. Завтра спортсмени змагатимуться за командне «золото» в настільному тенісі. Про це повідомили в НОК України у Львівській області.

Читайте також: Львівський тенісист Віктор Дідух став віцечемпіоном Паралімпіади-2020

«Декілька хвилин тому впевненою перемогою збірної України завершився перший півфінальний матч паралімпійського турніру з настільного тенісу серед чоловічих команд (Клас 8 )», – пишуть в пресслужбі.

Віктор Дідух та Максим Ніколенко (Запорізька область) з рахунком 2:0 перемогли французів та пробилися у фінал.

У НОК зазначають, що спершу хлопці виграли парну зустріч – 3:0, після чого Віктор Дідух зробив вирішальний крок і українська команда здобула перемогу над французьким спортсменом Тома Буве.

Наступна гра відбудеться завтра, 2 вересня, де у фіналі зустрінуться українська та китайська команди.

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули перемогу на Паралімпіаді в Токіо

Нагадаємо, що видатний львівський спортсмен з настільного тенісу Віктор Дідух на Паралімпіаді – 2020 вже здобув дві срібні медалі. Йдеться про срібні медалі, які спортсмен здобув в індивідуальних змаганнях і став віцечемпіоном цьогорічних Паралімпійських ігор в Токіо.

Довідково

Віктор Дідух, який народився 23 січня 1987 р., є чемпіоном літніх Паралімпійських ігор, майстром спорту України міжнародного класу та заслуженим тренером України.

Займається настільним тенісом у Львівському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Є чемпіоном Європи 2015 року та багаторазовим чемпіоном міжнародних турнірів 2016 року.

У 2016 р. отримав орден «За мужність» III ст. за досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Нагадаємо, до 5 вересня 2021 року в місті Токіо тривають XVІ літні Паралімпійські ігри. Із Львівської області поїхали 8 спортсменів. Вони змагатимуться у таких видах спорту, як стрільба з луку, фехтування на візках, настільний теніс та легка атлетика. Львівська фехтувальниця Наталія Морквич 28 серпня уже здобула «срібло» на Паралімпійських іграх.

А олімпійську форму України на Іграх у Токіо відзначили як одну з найкращих та найстильніших. Таку високу оцінку дало відоме американське видання «PEOPLE», зробивши підбірку найстильніших луків, які вразили під час параду на церемонії відкриття нещодавно завершених Олімпійських ігор у Токіо за участю 206 команд-учасниць.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!