Львівський тенісист Віктор Дідух став віцечемпіоном Паралімпіади-2020

2176 0
Віктор Дідух здобув другу срібну медаль Паралімпійських ігор-2020 серед спортсменів Львівщини.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Ще один львівський спортсмен – Віктор Дідух – став віцечемпіоном цьогорічних Паралімпійських ігор в Токіо, повідомляє відділення НОК України у Львівській області.

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули перемогу на Паралімпіаді у Токіо

У ніч проти понеділка, 30 серпня, видатний львівський спортсмен з настільного тенісу Віктор Дідух здобув срібну медаль в індивідуальних змаганнях з настільного тенісу (клас 8) на Паралімпіаді-2020.

Це друга медаль Паралімпійських ігор 2020 року серед спортсменів Львівщини. Днями також «срібло» виборола фехтувальниця на візках Наталія Морквич.

На шляху до фіналу Віктор Дідух переміг чотирьох своїх суперників. Зокрема, у півфіналі він виграв у китайця Пен Вейнань – 3:2. Проте у жорсткому протистоянні львівський тенісист таки поступився у фіналі китайцеві Чжао Шуай – 1:3.

Перший і четвертий сет китаєць виграв 17:15 і 12:10. А в другому і третьому суперники обмінялися перемогами – 11:7 виграв китаєць і 11:6 українець.

Читайте також: Львівська фехтувальниця Наталія Морквич здобула «срібло» на Паралімпійських іграх

Для Віктора Дідуха це друга паралімпійська медаль. На Іграх 2016 року він здобув «золото» в командних змаганнях. Сподіватимемось, що на цій Паралімпіаді він зможе зможе захистити свій титул.

31 серпня Віктор Дідух у парі з Максимом Ніколенком також візьме участь у командних змаганнях на Паралімпійських іграх-2020.

Довідково

Віктор Дідух, який народився 23 січня 1987 р., є чемпіоном літніх Паралімпійських ігор, майстром спорту України міжнародного класу та заслуженим тренером України.

Займається настільним тенісом у Львівському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Є чемпіоном Європи 2015 року та багаторазовим чемпіоном міжнародних турнірів 2016 року.

У 2016 р. отримав орден «За мужність» III ст. за досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Нагадаємо, до 5 вересня 2021 року в місті Токіо тривають XVІ літні Паралімпійські ігри. Із Львівської області поїхали 8 спортсменів. Вони змагатимуться у таких видах спорту, як стрільба з луку, фехтування на візках, настільний теніс та легка атлетика. Львівська фехтувальниця Наталія Морквич 28 серпня уже здобула «срібло» на Паралімпійських іграх.

А олімпійську форму України на Іграх у Токіо відзначили як одну з найкращих та найстильніших. Таку високу оцінку дало відоме американське видання «PEOPLE», зробивши підбірку найстильніших луків, які вразили під час параду на церемонії відкриття нещодавно завершених Олімпійських ігор у Токіо за участю 206 команд-учасниць.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!