Львівський центр медицини катастроф отримав 57 нових автомобілів «швидкої»

1327 0
«Швидкі» розподілять пропорційно по всіх підстанціях області.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 57 нових автомобілів швидкої допомоги. Автомобілі укомплектовані за сучасними вимогами та відповідають європейським стандартам, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Львівські медики залишилися без гелікоптера для аеромедичної евакуації

Зокрема, львівські медики «швидкої» отримали 34 автомобілі «Citroen» та «Renault Master» типу В, стандартні «швидкі», а також 23 автомобілі типу С, реанімобілі.  З них – 12 отримали через закупівлю Центром за кошти, отримані від НСЗУ через «ковідний» пакет, а 45 – це поставка МОЗ.

Нові «швидкі» вкрай необхідні. «Щодня до оперативної диспетчерської служби надходить понад 5 тисяч звернень, здійснюється 650 виїздів до пацієнтів для надання екстреної допомоги.

Читайте також: Їсти, пити, відпочивати. Як за літо укріпити імунітет

«Швидкі» розподілять пропорційно по всіх підстанціях області, відповідно до  найгострішої потреби в автомобілях відповідного класу.

Загалом, як зазначив керівник Центру медицини катастроф Андрій Васько, зараз на базі Центру є 140 автомобілів, проте близько 100 з них потребують заміни.

На початку липня очікується поставка ще 55 автомобілів.

Читайте також: «Ало, що у вас трапилось». Репортаж із диспетчерської центру екстреної меддопомоги у Львові

Нагадаємо, гелікоптер ДСНС, який використовували для аеромедичної евакуції пацієнтів з віддалених районів Львівщини, тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування. Коли відновлять польоти та чи повернеться саме цей вертоліт, наразі не відомо. Як розповів Тvoemisto.tv керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, поки що транспортування пацієнтів виконують наземним транспортом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!