Львівський університет фізкультури отримав ім'я Івана Боберського

3177 0
Про це ідеться в наказі МОН від 1 лютого.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Львівський державний університет фізичної культури отримав, згідно із наказом МОН №115 від 1 лютого, ім'я Івана Боберського. Також змінено Статут університету. Про це повідомляє прес-служба ЛУДФК.

ЛДУФК створений 1946 на базі технікуму і був тоді інститутом. У 2006 році отримав статус університету. Зараз до складу вишу входять 5 факультетів: фізичного виховання, спорту, здоров'я людини, туризму і підвищення кваліфікації. Університет виховав понад 200 переможців олімпіад, чемпіонів Європи та світу. 

Додамо, що рішення про перейменування ухвалили ще у вересні 2016 року на честь 70-річчя університету. Крім того, у Львові хочуть встановити пам'ятник Іванові Боберському.

Читайте також: Університети Твого міста. Перший у Львові

Іван Боберський – український педагог, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху, автор підручників з фізичного виховання молоді. Автор назви «Пласт» та активний учасник розвитку організації. Голова товариства «Сокіл-Батько» (1908-1918), член Бойової управи і четар УСС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!