Львівський університет увійшов у трійку лідерів серед українських вишів

2770 0
За останніми показниками наукометричної бази SCOPUS Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов до трійки лідерів рейтингу вищих навчальних закладів України. Результати цього рейтингу базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікує навчальний заклад або його працівники.
фото: lnu.mow.fm

фото: lnu.mow.fm

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – показником, що формується на основі кількості наукових публікацій і їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 75, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – 58 та Львівський національний університет імені Івана Франка – 47. Також у першу п’ятірку рейтингу ввійшли Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (індекс – 47) та Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (індекс – 46).

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" з індексом Гірша (39) посів шосте місце. Закривають десятку найкращих університетів України – Донецький національний медичний університет імені Максима Горького (38), Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (34), Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (33) і Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (31).

Читайте також: ЛЬВІВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ УВІЙШОВ У ТОП КРАЩИХ ВИШІВ ЗА ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ ІТ-ФАХІВЦІВ

Також два львівських виші потрапили у топ-10 серед українських за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. Так, за даними Міністерства освіти і науки України, Львівський національний університет імені Івана Франка посів другу позицію, а Національний університет «Львівська Політехніка» - третю. Перше місце за кількістю поданих заяв зайняв  Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!