Львівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді

976 0
Команда з вихованцем львівської школи веслування стала першою на дистанції 500 м.
фото: управління молоді і спорту лода

фото: управління молоді і спорту лода

У португальському містечку Монтемор-у-Велью завершився чемпіонат світу серед юніорів і молоді з веслування. Останній змагальний день став продуктивним для національної збірної, адже українські веслувальники вперше в історії вибороли золоту медаль в олімпійській байдарці-четвірці.

Як повідомили в управління молоді і спорту Львівської ОДА, до складу молодіжної байдарки-четвірки входили вінниччанин Дмитро Даниленко, Олександра Зайцева з Херсонщини, Віталій Бистревський з Дніпропетровщини та вихованець львівської школи веслування Василь Смілка. Команда стала першою на дистанції 500 м.

Читайте також: 12 майданчиків у Львові, де можна безкоштовно зайнятись спортом. Інтерактивна мапа

Додамо, що ще одну медаль для Львівщини привезе Христина Осіпчук. У каное-четвірці на дистанції 500 м разом з прикарпатками Іриною Федорів та Ксенією Романчук та житомирянкою Тетяною Смиловенко вона стала срібною призеркою.  Бронзовою призеркою змагань також стала львів'янка Валерія Терета у каное-двійці серед молоді на дистанції 500 м. Вона змагалась разом із Андрієм Шкарнегою з Рівненщини.

Загалом збірну України на чемпіонаті світу представляли 37 веслувальників у 35 видах програми.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!