Виконком Львова перейде на планшети: паперів і голосування руками не буде

1829 0
Виконавчий комітет Львівської міської ради переведуть на новий формат роботи – без паперових документів та голосування підніманням руки. Для цього членам виконкому планують видати планшети. Цей колегіальний орган приймає багато важливих для міста майнових і земельних рішень, надає багато дозволів, тож, перевівши його роботу в електронний формат, у міськраді сподіваються покращити ефективність комітету.
Фото: look.com.ua

Фото: look.com.ua

Про це tvoemisto.tv розповів начальник ІТ-управління Львівської міської ради Тимофій Александронець.

«Зараз усі члени виконкому сидять з великими стосами паперу, у яких легко заплутатись, і за всі питання голосують руками. Ми хочемо в роботі виконкому повністю уникнути паперу, витрат на нього і перейти на планшети. На планшетах члени виконкому зможуть передивлятися документи, додавати коментарі, обговорювати проекти рішень перед засіданням. І саме голосування членів виконкому відбуватиметься на планшетах, а відтак, буде можливість виводити на великий екран інформацію про результати голосування», – пояснив чиновник.

Також проводитимуть аудіозапис засідань виконавчого комітету.

«Часом багато додаткових питань доводиться погоджувати в останній момент перед засіданням, носитися з цими паперами і завіряти їх… Натомість за допомогою спеціального програмного забезпечення адміністратор значно швидше зможе регулювати цей процес. Це має значно покращити ефективність роботи виконкому», – додає Тимофій Александронець.

Відтак, одразу після засідання буде змога роздрукувати і всім підписати автоматично сформований протокол засідання виконкому, а також зручно архівувати всю інформацію.

Наразі таких прикладів роботи виконкому в Україні немає, каже Александронець.

«Фінансування на цей проект наразі немає, але воно точно має бути не з бюджету, а спонсорське», – зауважив він. Проект, втім, планують реалізувати  першій половині 2015 року.

Читайте також: Е-урядування у Львові: електронні кабінети та послуги онлайн


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!