Львівський виш отримає кредит на енергоефективність

2463 0
Між Україною та Європейським інвестиційним банком підписано угоду про залучення коштів, які будуть спрямовані на допомогу українським університетам ефективно використовувати енергоресурси. У переліку – Національний університет «Львівська політехніка».
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Зокрема, в рамках реалізації проекту «Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток» Україні нададуть позику 160 млн євро. Реалізація проекту відбуватиметься за рахунок різних заходів і робіт, спрямованих на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання. За його підсумками університети-учасники мають досягти найвищих освітніх та дослідницьких стандартів, поліпшити власну матеріальну базу та значно знизити рівень енергоспоживання, – пише Освіта.ua.

У Міністерстві освіти зазначають, що проект буде розділено на 2 етапи: заходи з енергоефективності у 147 будівлях 7 університетів та придбання обладнання наукових лабораторій для університетів, що будуть обрані, відповідно до критеріїв ЄІБ.

Читайте також: Чудо-Жовква. Як містечко на Львівщині відмовляється від газу

Участь у першому етапі проекту візьмуть НУ «Львівська політехніка», Полтавський національний технічний університет ім. Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Вінницький національний технічний університет.

Читайте також: Львівська політехніка потрапила до рейтингу найкращих університетів світу

Відбір вишів, які братимуть участь в другому етапі проекту, буде оголошено найближчим часом, після затвердження умов конкурсу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!