Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії

6458 1
Один із університетів Львова увійшов до сотні найкращих університетів Європи та Центральної Азії. Рейтинг склала британська компанія Quacquarelli Symonds.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Під час дослідження «Європа, яка розвивається, і Центральна Азія — 2014/15» британці проаналізували дані 500 вищих навчальних закладів. До уваги брали оцінку наукової репутації закладу, репутацію серед роботодавців, співвідношення професорсько-викладацького складу та робіт, написаних на кожному факультеті. Також враховували й індекс цитованості у мережах, зокрема і цитованості праць. На загальну оцінку закладу впливали й наукові знання викладацького складу та кількість іноземних факультетів та студентів.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка

Національний університет «Львівська політехніка» посів 96-те місце в рейтингу. Київський національний університет імені Шевченка та Національний технічний університет «КПІ» зайняли 39 та 48 місця відповідно. Очолив топ Московський державний університет імені Ломоносова.

Читайте також: Як виглядали львівські студенти і виші понад півcтоліття тому. Фото

До рейтингу також потрапили ще кілька українських вишів: Харківський національний університет імені Каразіна, який посів 55-те місце, Сумський державний університет – 89-те, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – 93-тє і Донецький національний університет – 98-ме місце.

Нагадаємо, під час цьогорічної вступної кампанії найпопулярнішими серед українських абітурієнтів стали два львівські виші.

Джерело: канал 24

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
22 Жовтня, 2015 12:50
Г61853 БІФ
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!