Львівський забудовник відновить знесену історичну пам’ятку

3119 0
Суд визнав незаконним будівництво багатоповерхівки на місці історичної архітектурної пам’ятки.
фото: dziennikzachodni.pl

фото: dziennikzachodni.pl

Будівелька компанія «Ріел» за власні кошти має відновити історичну пам’ятку на вулиці Ярославенка, 30, яку знищили під час будівництва багатоповерхівки. Про це йдеться у рішенні Сихівського районного суду від 11 грудня 2017 року.

Суд відмовив у перегляді справи на укладання мирової угоди між Львівською міською радою та президентом будівельної компанії «Ріел» Ростиславом Мельником, у якій передбачалося будівництво багатоповерхівки замість зруйнованої історичної пам’ятки – будинку, де розміщувалася музична студія імені композитора Ярослава Ярославенка.

Читайте також: На виконкомі не погодили будівництво скляного кафе на Чупринки

Відповідно до змісту вказаної мирової угоди, Львівська міська рада пропонувала забудовнику відновити історичну пам’ятку до кінця 2019 року, шляхом створення  музичної студії імені композитора Ярославенка. Проте в угоді не передбачено відновлення зруйнованої історичної пам’ятки, а здійснення забудови земельної ділянки під багатоповерхівку. 

Нагадаємо, 2014 року рішенням суду забудовника зобов’язали відновити автентичний вигляд будинку №30 по вулиці Ярославенка. Проте керівник компанії подав справу на перегляд за нововиявленими обставинами. Однак за останнім переглядом справи суд підтвердив рішення від 2014 року та зобов’язав забудовника відновити будівлю. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!