Найновішу українську бронемашину виготовлятимуть у Львові

2683 0
Львівський бронетанковий завод вперше за 5 років отримав державне замовлення від Міністерства оборони України. Тож тепер тут будуть ремонтувати військову техніку та створять нову сучасну бронемашину «Дозор-Б».
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Останні півроку замовлень у заводу взагалі не було. Вже кілька років він працював у півсили, повідомляє Zaxid.net. Через це середня зарплата на заводі зменшилась до 3 тисяч гривень. Раніше працювали на експорт: для країн Африки та Близького Сходу. Проте у липні з’явилося державне замовлення від Міністерства оборони на ремонт спецтехніки.

«Це капітальні ремонти броньованих ремонтно-евакуаційних машин, самохідних артилерійських установок, виготовляємо запасні частини та проводимо виїзди ремонтних бригад»,  розповів директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець.

Також працівники готуються до ремонту інженерної техніки, яку використовують, зокрема, для розмінування. На заводі можуть проводити до 12 капітальних ремонтів спецтехніки та 15-ти танків на місяць. Зараз працюють у дві зміни, деякі цехи – у три.

На заводі також відновлюють мотори від танків, зварюють спеціальні пластини на нові та старі БТРи. Вони допомагають не тільки вберегти броню машин, а й зберегти людські життя.

На замовлення оборонного міністерства у Львові виготовлятимуть найновіші розробки української бойової броньованої машини «Дозор-Б». 

«Зараз ведемо підготовку для виготовлення нового легкого бронетранспортера «Дозор-Б». Ми маємо замовлення від інозамовника на це, а також від Міноборони»,  розповів Олександр Остапець. 

Виїзні бригади заводу ремонтують техніку не лише на військових складах, а й в зоні АТО. Майстри ремонтували танки, БТРи, евакуаційна техніка, самохідні гаубиці, броньовані машини. 

Як допомогти військовим у зоні АТО читайте тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!