«Львівтеплоенерго» розглядає можливість спалювати сміття на Новому Львові та Пластовій

5530 0
Комунальне підприємство, яке управляє львівськими теплоелектростанціями, замовило проект сміттєпереробного комплексу.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

Експерти французької компанії Egis вважають одним із можливих шляхів вирішення проблеми з відходами у Львові спалювання сміття на теплоелектростанціях. Таку можливість розглядає і львівське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго», що адмініструє теплоелектростанції ТЕЦ-1 на вулиці Козельницькій, 5 та «Північна» на вулиці Пластовій, 125. Про це йдеться у відповіді «Львівтеплоенерго» на запит Tvoemisto.tv.

«“Львівтеплоенерго” розглядає різні способи зменшення споживання газу та заміщення його альтернативними видами палива. Для цього в розробці є кількапроектів по ТЕО: один із них – це заміщення газу біопаливом, а другий, у зв’язку з ситуацією, що склалася у Львові зі сміттям, – йогопереробка з можливістю подальшого спалення для заміщення природного газу», – повідомила прес-служба підприємства.

Також відомо, що «Львівтеплоенерго» зараз переоформлює свої технічні документи і на ТЕЦ-1, і на ТЕЦ-2. Начальник виробничого відділу підприємства Олег Торунь пояснив, що воно лише впорядковує технічну документацію в тих межах, які закріплені за ТЕЦ уже сотню років, зокрема виробляє кадастровий номер, якого досі не було.

У березні ЛКП «Львівтеплоенерго» замовило у Харківського ПрАТ «Важпромавтоматика» проект сміттєпереробного комплексу. Цей проект можуть включити у документи для ЄІБ, від якого місто чекає коштів на рекультивацію Грибович та будівництво нового заводу: «Оскільки документи Egis будуть готові тільки на осінь, то я думаю, що ми подамо також ТЕО, яке замовляли «Теплоенерго». Воно, здається, уже майже готове», – прокоментувала начальниця управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак. 

До якої ділянки прив'язують проект, ні в «Теплоенерго», ні в міськраді не озвучують. Документ мають підготувати до 26 травня. 

Більше про плани міської влади щодо вирішення сміттєвої проблеми читайте у підсумковому матеріалі Tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!