У Львові вироблятимуть біогаз із мулу стічних вод. Візуалізація

4567 0
Під час міжнародного Екологічного форуму представники громадського і бізнес-секторів презентували успішні проекти у сфері поводження з ТПВ. ЛМКП «Львівводоканал» представив проект вироблення біогазу з мулу стічних вод.
фото ферми біогазу в Нідерландах: host.nl

фото ферми біогазу в Нідерландах: host.nl

ЛМКП «Львівводоканал» перший в Україні реалізовує екологічний проект вироблення біогазу з мулу стічних вод. Цей проект розрахований на три наступні роки. Внаслідок перероблювання мулу підприємство отримає електроенергію або газ. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Станом на зараз ми маємо накопичено на території міста близько 1,5 млн м3 мулу на очисних спорудах. Внаслідок нашої інвестиції, в розмірі 31 млн євро, ми зможемо добувати стільки біогазу, щоб забезпечити повністю потреби «Львівводоканалу» в електроенергії для очисних споруд. Це близько 30% усіх наших потреб в електроенергії – а це економія приблизно 10 млн грн в місяць.

Читайте також: Чорнобиль зможе постачати сонячну електроенергію усій Україні

Ми побудуємо біогазовий завод, який буде зброджувати мул стічних вод. Однак, тут буде розумно органічну частину ТПВ теж зброджувати. Це дозволить значно збільшити добування біогазу і електроенергії. Також багато органіки і жиру продукують наші супермаркети. І цей жир також ми будемо забирати і переробляти на енергію.

Крім того, ми пропонуємо створити енергетичний центр на базі наших очисних споруд. На базі нашого підприємства і «Львівтеплоенерго» проводити збродження мулу твердих і органічних відходів, а далі підсушений мул, який залишається, зможемо спалювати і отримувати тепло. Додаткове тепло можемо добувати із стічних вод тепловими насосами. Це все в комплексі дозволить виробити теплову енергію і гарячу воду низької собівартості. Такі рішення реалізовані в Скандинавських країнах», – розповів Дмитро Ванькович, заступник директора ЛМКП «Львівводоканал».

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!