«Львівводоканал» звинувачують у забрудненні річки Думний Потік

1809 0
Концентрація заліза загального у воді у 98 разів перевищена, міді – у 2,2 рази та марганцю – у 16 разів.
Фото: Екологічна інспекція Львівщини

Фото: Екологічна інспекція Львівщини

Екологи відібрали проби стічної води із річки Думний Потік, яка відводиться трубою зі сторони насосної станції ЛМКП «Львівводоканал». Фахівці виявили значні перевищення концентрації забруднюючих речовин: завислі речовини у 3 рази, заліза загального у 98 разів, міді – у 2,2 рази та марганцю у 16 разів.

Інспекція скерувала запит до ЛМКП «Львівводоканал», щоб отримати роз’яснення ситуації, яка призвела до погіршення якості води річки Думний Потік.

Про забруднення річки екоінспекція повідомила 28 вересня. Фахівці виявили на місці бетонну трубу, яка виходить на правий берег річки Думний Потік приблизно на відстані 150 м від огорожі насосної станції ЛМКП «Львівводоканал». У місці виходу бетонної труби дно річки було рудого кольору. 

У пресслужбі «Львівводоканалу» Тvoemisto.tv повідомили, що вивчають ситуацію, проводять внутрішнє розслідування, після чого підготують відповідь екоінспекції.

Фото екоінспекції у Львівській області



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!