Львів’ян кличуть на благодійний забіг задля реставрації Порохової вежі

1195 0
Внаслідок буревію з вежі зірвало частину даху.
Фото: Oleg Druzdiev на Фейсбук

Фото: Oleg Druzdiev на Фейсбук

У Львові у межах фествалю «Вежа 3.0» оголосили благодійний забіг центром міста, який відбудеться 3 липня об 11:00 год від ратуші. Про це повідомили у департаменті архітектури та містобудування Львівської ОДА. 

«Внаслідок буревію, у даху Центр Архітектури, Дизайну та Урбаністики Порохова ВЕЖА утворилося аж дві, доволі великі дірки. Дах веді і до того був у не найкращому стані, архітектори навіть назбирали певний протиаварійних запас дахівки», – зазначили в департаменті. 

Всім, хто зареєструються, організатори гарантують такі подарунки, як медаль фінішера, офіційний браслет забігу, картку маршруту, вільне відвідування заходів фестивалю «Вежа» та брендовану футболку. 

Читайте також: Львів після негоди. Репортаж з вулиць міста

Всі учасники забігу до 2 липня мають оплатити реєстраційний внесок у розмірі 500 грн за реквізитами, надісланими на пошту чи готівкою на рецепції Фестивалю.

Зареєструватися на забіг можна на сайті фестивалю за посиланням. В анкеті потрібно вказати, що ви хочете бути учасником саме цього заходу. 

Також можна зареєструватися на рецепції у Пороховій вежі 1 липня, у день відкриття фестивалю.  

Читайте також: Від стихії у Львові постраждало п’ять історичних дерев

Порохова вежа у Львові, що на вулиці Підвальній одна із декількох десятків потужних львівських оборонних веж, брам і бастіонів збереглась до нашого часу. Будували її у 1530-тих роках.

Додамо, що у Львові від буревію також постраждали інші пам’ятки у центрі міста. Зокрема у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, зірвало частину даху. Також сильний вітер зніс декоративні вази із Домініканського собору, пошкодив шпиль вежі Глинянської брами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!