Львів’ян кличуть на документальні фільми про розбудовників України

1912 0
Серію документальних короткометражок про українців, що кинули виклик старому порядку та стали розбудовниками нових правил життя в Україні покажуть 6 вересня у Львові.
фото: facebook

фото: facebook

Фільми uCRAZYans («Неймовірні українці») відзначають аспекти розвитку українського громадянського суспільства.

Як зазначають самі організатори, це —  документальні фільми короткого метру. Кожен фільм – не довший з 25 хвилин, але оповідає про те, як протидіяти фальсифікаціям на виборах, про історію боротьби за чесні антикорупційні органи влади тощо.

Львів’ян запрошують на перегляд та обговорення стрічок 6 вересня до Кіноклубу Docudays UA Львівського палацу мистецтв. Початок — о 19:00.

ПРОГРАМА

ПротиДія (режисер — Сергій Андрушко, 25 хв.)

За даними громадських опитувань, корупція залишається однією з найнагальніших проблем українського суспільства. Великі сподівання на новостворені державні органи, покликані боротися з корупцією на найвищих рівнях. У фільмі Сергія Андрушко «Протидія» на наших очах розгортається історія боротьби за чесні антикорупційні органи. Разом з головним персонажем фільму — Головою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним — ми беремо участь у конкурсних інтерв’ю та засіданнях комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Сильні громади Донеччини (режисер — Дмитро Коновалов, 18 хв)

За результатами виборів 2015 року, у більшості підконтрольних Україні міст Донецької області до влади знову прийшли колишні представники Партії Регіонів. Нові депутати, які пройшли у міські ради, не володіють достатніми знаннями, щоб успішно протистояти старим корупційним схемам. Головні герої фільму – Валентин Краснопьоров та Олександр Дмітрієв, активісти громадського руху «Сильні громади Донеччини» — навчають громадських активістів Донеччини контролювати місцеву владу, а нових депутатів – співпрацювати з активістами та боротися з корупцією.

Об’єднані реформами (режисер — Дмитро Тяжлов, 26 хв)

Яка з реформ є першочерговою на шляху розвитку нашої країни? Яким чином громадські організації можуть співпрацювати з державними органами заради реформ? Як законодавчо описати баланс відповідальності та незалежності суддів? Михайло Жернаков — головний експерт Реанімаційного Пакету Реформ з судової реформи, герой фільму Дмитра Тяжлова «Об’єднані реформами» — разом з колегами шукає відповіді на ці питання, а ми спостерігаємо за життям експерта та його команди, що випрацьовують спільну позицію, аби впливати на процес змін в країні.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!