Львів’ян кличуть на літфест «Місто, що надихає». Програма

2556 0
11-го грудня Львів святкуватиме першу річницю титулу «Місто літератури ЮНЕСКО». З цієї нагоди 9-10 грудня відбудеться літературний фестиваль, у межах якого відбудуться зустрічі з письменниками, театральні вистави, дискусійні та освітні майданчики. Пропонуємо програму заходу, участь у якому можуть взяти всі охочі.
Фото: hromadske.tv

Фото: hromadske.tv

Львів є першим українським містом, що увійшло до Мережі креативних міст ЮНЕСКО та долучилося до кластеру «Література», який сьогодні налічує 22 міста з усього світу. Річницю титулу святкуватимуть на спеціально організованому фестивалі «Місто, що надихає», усі події якого відбудуться у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича.

Читайте також: Львів отримав звання Міста літератури

Зокрема, у межах заходу одночасно працюватимуть різні майданчики:

- літературний - "Територія натхнення", .де відомі автори (Юрій Винничук, Василь Габор, Мар’яна Савка, Юрко Прохасько та ін.) та молоді літератори читатимуть свої тексти та презентуватимуть нові книги.

- освітньо-проектний - "Територія креативного мислення",  що включатиме: дискусійні майданчики, освітні ініціативи та презентацію додаткових   грантових та логістичних можливостей для культурних менеджерів різних спеціалізацій.

- театральний - "Територія драматургії", у межах якого відбудуться вистави різного стилю від міських колективів:  театр-студія "Під мостом", Ляльковий театр для малюків, Театр тіней “Світлячки, інклюзивний перформанс та навіть “Зачаровану Десну” О.Довженка у виконанні студентів-акторів.

- дитячий - "Територія гри в літературу", що представить численні майстер-класи, зустрічі з письменниками та іншими книго творцями, казкотерапію, інтерактивні ігри «Креативний щоденник»  та ще багато-багато цікавого для дітей від 3 років.

Завершиться захід яскравою концертною програмою «Франко без порохів», у якій візьмуть участь Пашко BAND, Абу-Касимові капці та ГИЧ Оркестр.

Фестиваль відбудеться 9-10 грудня за адресою: вулиця Кушевича, 1. Вхід – вільний. На майстер-класи організатори просять попередньо зареєструватися.

Програма літературного фестивалю «Місто, що надихає»

9 грудня

10 грудня

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!