Львів’ян кличуть на міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові». Програма

1748 0
Провести відкриття планують на площі Собору Святого Юра.
фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Протягом 15-30 серпня у Львові проведуть сьомий міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові» в межах партнерства з фестивалем «Музика в старому Кракові». Провести відкриття планують на площі Собору Святого Юра о 19:00 та присвятити 100-річчю Папи Римського Івана Павла II та 155-річчю митрополита Андрея Шептицького.

Головними концептуальними критеріями цьогорічного, вже 7-го Міжнародного фестивального проєкту «Музика в старому Львові», у межах партнерської співпраці з фестивалем «Музика в старому Кракові» є продовження та утвердження солідарної співпраці з багаторічними партнерами, тобто синхронність фестивальних заходів саме з 15 по 30 серпня, що створює умовний духовний міст між містами, які мають спільні сторінки історії. В умовах сьогодення фестиваль «Музика старого Львова-2020» представлятиме Львів як місто з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам'ятками європейської культури та історії, традиціями та інтерактивними ідеями та креативними реаліями.

У ситуації, коли є певні соціальні норми у проведенні масових заходів акцент ставлять на проведенні онлайн-концертів, які транслюватимуть через ютуб-канали, як в Україні, так і за її межами, зокрема у Кракові, передбачений взаємообмін концертами.

Зокрема, це концерт, програму якого хотіли виконати у Львові та в Кракові,  присвячений пам'яті Святійшого отця Івана Павла II до 100-річчя від Дня народження за участю польських та українських виконавців та колективів Львова. Цей концерт за участю лише  українських виконавців відбудеться на відкритті цьогорічного фестивалю 15 серпня. У Кракові за участю польських – 22 серпня.

Тому умовною формулою  цьогорічного фестивалю є назва «Панорама старого Львова», що передбачає онлайн-трансляцію концертів із місць, із яких Львів проглядається, як місто з  неповторними та унікальними архітектурними спорудами та формами та в історичних пам'ятках.

Це цілком нова і креативна форма  фестивалю як для України, так і за кордоном.

Така концепція вимагає особливого підходу та відповідного та якісного мультимедійного забезпечення, якісного відео та сценічно-звукової трансляції.

Програма заходів

15 серпня, 19:00

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»

Камерний хор «Глорія»

Солісти: Олена Мацелюх (орган), Софія Соловій (сопрано)

У програмі твори Баха, Альбіноні, Вівальді, Березовського, Скорика

Диригенти: Сергій Бурко та Володимир Сивохіп.

16 серпня, 18:00 (Львівська національна філармонія)

«Pizzicato e Cantabilе»

(с. Віжомля, с. Прилбичі Яворівського району)

«Шляхами Кароля Войтили та Андрея Шептицького»  

Квартет солістів АКО «Віртуози Львова»

23 серпня, 19:00 (RIUS HOTEL)

«Панорама старого Львова»

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»

У програмі: Вівальді, Моцарт, Штраус, П'яццолла, Скорик

Диригент – Сергій Бурко.

24 серпня, 19:00 (площа Палацу Потоцьких)

Квінтет «Lviv Gold Brass»

Святковий концерт популярних мелодій та хітів

У програмі твори Роджерса, Брауна, Дассена, Джексона, Манчіні, ансамблю «The Beatles».

29 серпня, 18:00 (Італійське подвір'я) 

Лауреат Міжнародних конкурсів Михайло Гончаров (акустична гітара) 

Твори Сен-Санса, Барріоса, Таррега, Брауера, Лобоса.

30 серпня, 18:00 (локацію ще уточнюють)

«Шляхетне барокко»

Ансамбль солістів у складі Ганни Іванюшенко (клавесин),Ольги Мілости (хроматична флейта),Марії Біль (віолончель), Наталії Павлів (поздовжна флейта),

Богдана Кравченко (поздовжна флейта)

У програмі – твори українських та європейських композиторів.

Партнерами фестивалю є Львівська міська рада, Кредобанк, медіа-хаб «Твоє місто», готель Rius, громадська рада «Святий Юр», Львівська свічкова мануфактура та студія «МД».

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!