Львів’ян кличуть на покази унікальних архівних фільмів про місто. Локації

2921 0
Міський медіаархів запускає цикл публічних показів матеріалів зі своїх колекцій "[роз]Архівування".
фото: Максим Баландюх

фото: Максим Баландюх

5-го травня о 21.00 відбудуться покази двох оцифрованих фільмів про Львів "Добрий день Львова" (1969) і "Пісні над Львовом" (1970). 

Місце проведення: 

- Площа Музейна
- Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького
- Парк "Горіховий Гай"

Усі покази відбудуться одночасно в трьох локація.
Вхід вільний.

Читайте також: Завтра Львів починає святкувати День міста. Оновлена програма

Перший фільм має назву "Добрий день Львова". Він був відзнятий київською кіностудією Укркінохроніка у 1969-му році і згідно з задумом показує місто через образи праці і відпочинку мешканців Львова. Фільм вийшов легкий і не обтяжений ідеологічними постулатами. Його показували в усіх кінозалах міста і стрічка була популярною серед мешканців.

На противагу кольоровому погляду зі столиці, другий фільм знятий на Львівській студії телебачення. Чорно-біла стрічка "Пісні над Львовом" створена у 1970-му. Попри оспівування досягнень Львова через соціалістичну поезію, романтичний образ міста стає домінантним акцентом у сюжеті. Музика тут є невід’ємним елементом - спеціально для фільму львівські автори навіть написали пісню про футбол – де "Карпати" не програють, а перемагають.

Детально про подію і фільми: http://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=2421


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!