Львів'ян кличуть на прем’єру фільму про Січових Стрільців: чому варто піти

3570 0
Сьогодні, 1 листопада, у Львові відбудеться прем’єра документально-ігрового фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» від львівського режисера Тараса Химича. Вхід на показ вільний. В основу стрічки лягли події кінця Першої світової війни. Tvoemisto.tv зібрало факти, чому варто подивитися нову українську кінострічку.
фото: uha.org.ua, kp-dp.ck.ua

фото: uha.org.ua, kp-dp.ck.ua

Сюжет
У сюжет фільму лягла історія про кінець Першої Світової війни. Зокрема, про Січових Стрільців та їх повстання у ніч на 1 листопада 1918 року в Львові, внаслідок чого було проголошено створення самостійної держави на українських етнічних землях. Водночас претензії на Галичину висунула відроджена Польща. Центрально-Східна Європа занурилася в епоху «малих війн» за нові кордони у повоєнному світі. Проте, зі сходу насувалась більшовицька загроза. Країни Заходу вирішили побудувати «санітарний кордон» у Східній Європі. Сюжетна лінія створена зі спогадів очевидців.

Люди
– Львів’яни брали безпосередню участь у зйомках. Серед сотень людей, знялись у фільмі й професійні актори театру імені Марії Заньковецької та Леся Курбаса.
– До роботи над фільмом долучилися також ветерани АТО, військові й реконструкторські клуби. З постановкою військових сцен допоміг ветеран АТО Володимир Правосудов, а також Військово-історичний Клуб ПОВСТАНЕЦЬ (м. Київ).
– Автор сценарію – молодий український історик Олександр Пагіря.

Технології
– Це перший в Україні документальний фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K (Ultra HD), тобто надвисокої чіткості
– Процес створення фільму тривав 15 місяців. Над ним працювала команда студії «Invert pictures»

Де і коли переглянути
1 листопада, кінотеатр імені Олександра Довженка (просп. Червоної Калини, 81)
Час: 17:00 год.
Вхід вільний.

Джерело: ГО Українська Галицька Асамблея

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!