Львів’ян кличуть на розмову з військовим капеланом

2198 0
Тема бесіди – «Сучасна українська нація. Складні питання».
фото: facebook.com/events

фото: facebook.com/events

Сьогодні, 4-го лютого, з 17:00 до 19:00 у Першій  Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярська, 2А, відбудеться бесіда з військовим капеланом отцем Андрієм Зелінським.

На заході отець Андрій поділиться досвідом і особистою думкою щодо питань, які не мають простих відповідей, а також розповість про своє бачення творення сучасної української нації. Як інформують організатори, відбудеться обговорення таких питань:

1) Як об’єднати різні Схід і Захід України?

2) Що ми можемо зробити щоб Крим, Донецьк, Луганськ та інші території стали дійсно українськими по духу, а не тільки політично, як працювати з тими хто підтримує Росію і сепаратистів?

3) Як зробити українську мову об’єднавчим фактором для всієї України, а не ворожим інструментом її поділу?

Також можна буде поставити отцеві свої питання. Для кращої організації заходу охочих його відвідати просять заповнити онлайн-форму.

Телефони для довідок:  (097) 700 66 30 (Тарас); (063) 171 36 92 (Юлія). Ініціатори заходу - Організація Української Молоді «Спадщина». 

Читайте також: 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова

Довідка. Андрій Зелінський – священик Української греко-католицької церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан. Філософську освіту здобував у St. Basil College, Стемфорд, США; богословську – у Pontificia Universita Gregoriana, Рим, Італія; політологічну – у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», Київ. Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та задоволення духовних потреб військовослужбовців. Своє капеланське служіння серед військовослужбовців розпочав 2006 р. в Академії сухопутних військ у Львові, а з червня 2014 р. бере активну участь у забезпеченні духовною підтримкою українських військових у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, у Пісках, Дебальцевому та під Маріуполем Донецької області. У рамках 23-го Форуму видавців, міський голова Андрій Садовий нагородив Золотим гербом міста Львова отця Андрія Зелінського  за книжку «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!