Львів’ян кличуть на унікальну благодійну екскурсію «Навколо села Кульпарків»

4034 0
У неділю львів’янам пропонують відвідати унікальну екскурсію і допомогти зібрати кошти волонтерам, які розфарбовують стіни дитячого відділення Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.
Частина Кульпаркова біля залізничної колії. Фото 1946-1960 рр. (lvivcenter.org)

Частина Кульпаркова біля залізничної колії. Фото 1946-1960 рр. (lvivcenter.org)

У неділю, 23 жовтня, о 14:00 відбудеться благочинна екскурсію «Навколо села Кульпарків», кошти з якої передадуть ініціативі «Розфарбуй лікарню» на придбання фарб для оздоблення стін дитячого відділення психіатричної лікарні, що на вулиці Кульпарківській, 95.

Екскурсія є унікальною, її підготувала і вперше проведе Оксана Братун.

Як повідомили Tvoemisto.tv організатори благодійної екскурсії, учасники матимуть нагоду дізнатися більше про одну з найяскравіших пам'яток української сецесії – будівлю Бурси Руського (українського) педагогічного товариства, згодом – Жіночої вчительської семінарії сестер-василіанок, що гармонійно поєднує народні традиції та сецесійні мотиви.

Також присутні ознайомляться із біографією отця Ісидора Дольницького, учителя Колегії святого Атанасія в Римі, який відвідував монастир Святої Мокрини, повз сіни якого пролягатиме маршрут екскурсії.

Читайте також: У Львові розфарбовують дитяче відділення психіатричної лікарні. Фото

Як розповіла Ірина Хмарська, одна із співорганізаторів, завершиться подорож «Навколо села Кульпарків» безпосередньо у приміщенні дитячого відділення Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, на оздоблення якого і скерують отримані від екскурсії кошти.

Внесок для участі в екскурсії складає 100 гривень із особи. Місце зустрічі – передостання зупинка трамваю №2 («Сотка на Коновальця»). Реєстрація за телефоном: 0670111105 (Ірина).

Маршрут екскурсії: вулиця Повстанська(пам'ятник Стусу), вулиця Цегельського (вілла Стефана Стасяка – вулиця Рудницького – вулиця Труша (вілли Труша) – Піщані озера – вулиця Кульпарківська.

Додамо, що проект «Pro Lviv with love» вже тричі ініціював благодійні екскурсії. Як наслідок – на потреби ОХМАТДИТу зібрали близько 14 000 грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!