Львів'ян кличуть на Великдень у Шевченківський гай. Програма святкувань

6451 0
З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 16 – 17 квітня.

«Програма свята наповнена духовним змістом, оповита красою українських традицій. Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою, потраплять у вир дійства», – розповідають організатори. На Фестинах буде діяти низка святкових галявин, на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги. Головна подія свята – Великодній флешмоб, у якому об’єднається понад 1000 осіб в «Алею благословення».

Читайте також: Великдень у Львові 2017. Детальна програма святкувань

Впродовж святкування також відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців. Головні гості Фестин – ансамбль із Австрії  «Народна танцювальна група Штайн» (нім. «Volkstanzgruppe Stein») з нижньо-австрійського міста Кремс.

Для найменших учасників свята на дитячій галявині будуть проведені  давні  традиційні Великодні забави, гаївочки. А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв.

Читайте також: Як правильно випікати паску: секрети львівських майстринь. Фоторепортаж

Вартість квитків: 30 грн. Пільговий квиток для дітей від 7 років, учнів та студентів, при наявності студентського квитка – 20 грн.

Як повідомляють на сторінці сервісу з купівлі квитків, право на безкоштовні відвідини музею мають наступні категорії громадян: інваліди І та ІІ групи; діти дошкільного віку; військовослужбовці строкової служби; ветерани Великої Вітчизняної війни; учасники бойових дій; працівники музейних установ. Умови діють лише з пред’явленням документів, що засвідчує належність до вказаної категорії громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!