Львів’ян кличуть на виставку «Наспіви про Великодень», де представлять ікону ХVII століття

1361 0
Виставка буде проходити з 1 по 20 травня у виставковій залі, де організатори зібрали чимало експонатів.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Святкову виставку «Наспіви про Великодень» для львів’ян готують в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького на вул. Чернеча Гора, 1. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Музею.

Виставка буде проходити з 1 по 20 травня у виставковій залі, де організатори зібрали чимало експонатів. На виставці «Наспіви про Великодень» можна буде побачити старовинну ікону «Воскресіння»  ХVII ст. 

Також будуть писанки, які створили відомі львівські майстрині Віра Манько, Ольга Саноцька та Наталія Бондарчук. У колекції майстрині Віри Манько понад три з половиною тисячі писанок. 

В Музеї повідомляють, що на виставці також буде 22 макети храмів різних куточків України. Зокрема, найвідоміші з них копії церкви Ольги і Володимира (1831) та Михайлівської церкви (1863).

 

Читайте також: Великдень у «Шевченківському гаю» цьогоріч буде без гаївок

Хресна дорога, металеві церковні хрести, традиційний бойківський костюм молодят 1920-х років з Львівської області, святкові жіночі і чоловічі костюми, прикраси та інші цікаві експонати чекатимуть всіх охочих на виставці «Наспіви про Великодень» у Музеї імені Климентія Шептицького. 

Нагадаємо, що у «Шевченківському гаю» до Великодня облаштовують фотозони. Традиційних гаївок і майстер-класів у музеї цього року не планують. Детальніше читайте за посиланням

Фото Музей народної архітектури і побуту у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!