Львів'ян кличуть на виставу-експеримент, яку можна «дивитися наосліп»

3942 0
4-го грудня у Львові відбудеться нестандартна вистава-експеримент аматорського театру «Звукоко». Про креативність заходу та акторський досвід учасників Tvoemisto.tv розповів один із організаторів проекту Андрій Каспшишак.
Фото: Theatre-Mystery

Фото: Theatre-Mystery

Вистава «Довго мовчали смереки» – це одна з акцій організації української молоді «Спадщина», що займається культурно-просвітницькими проектами у Львові, та своєрідний експеримент новоствореного аматорського театру «Звукоко». Організатори стверджують: якщо захід матиме успіх – працюватимуть на постійній основі.

Читайте також: Театр на Сихові запрошує маленьких львів'ян на зимову казку

«Усім глядачам, коли вони прийдуть, зав’язують очі, із закритими очима ведуть в зал і садять на їх місце. Коли всі прийдуть, розпочнеться вистава – своєрідні читання із музичним супроводом, у яких візьмуть участь багато акторів, - пояснює креативність ідеї один із організаторів Андрій Каспшишак. – Ми спробували це все один на одному. І дійсно, коли хтось читає, усе постає в уяві абсолютно по-іншому, і коли відбувається зміна голосів, складається враження, що події відбуваються зовсім поруч біля тебе».

Актори – студенти та навіть школярі, які беруть участь у аматорському театрі  на волонтерських засадах.  Свій досвід акторської гри вони вимірюють організацією численних вертепів на Різдво. Тепер же, як експеримент, хочуть спробувати щось абсолютно нове для Львова.

Сюжет вистави «Довго мовчали смереки» заснований на реальних подіях часів УПА. В основному п’єса оповідає біографію життя Ярослава Мельника – крайового провідника УПА, який мав псевдонім «Роберт». «Його життєва доля є настільки насиченою, що ми не могли не експериментувати: садили своїх друзів і читали. То вони казали, що від цього аж мурашки бігають по шкірі», – розповідає Андрій Каспшишак.

Читайте також: За кулісами: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки

Першу виставу молодіжного аматорського театру «Звукоко» можна відвідати 4-го грудня, у приміщені Першої Львівської Медіатеки, що на вулиці Мулярській, 2а. Початок – о 16:30. Вхід – вільний.

Спілкувалася Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!