Львів’ян кличуть обговорити пам’ятник Митрополиту Андрею

2236 1
Із 7 листопада по 7 грудня триватиме громадське слухання детального плану реновації території Святоюрської гори з реконструкцією площі Святого Юра, впорядкування митрополичих садів та пропозиціями щодо визначення місць розташування пам’ятника Митрополиту Андрею.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури департаменту   містобудування Львівської міської ради,  розробником – ПП «Науково-виробнича фірма «Рутенія», повідомили Tvoemisto.tv у Львівській міській раді.

21 листопада заплановане громадське обговорення згаданої документації.  Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (каб. 202), м. Львів,пл. Ринок, 1. Початок о 15.00.

Пропозиції та зауваження можна надіслати на [email protected], або подати у відділ адміністративних послуг Львівської міської ради до 07 грудня  2014 року.

Нагадаємо, що у Львові вже багато років планують встановити пам'ятник Шептицькому. У 2015 року в Україні відзначатимуть 150-річчя з дня народження Митрополита, відтак про це питання заговорили з новою силою.

Як раніше повідомила tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко, було проведено конкурс, який не визначив переможця проекту пам’ятника, так як найбільша проблема полягає у місці його розташування. За одним проектом, пам’ятник має стояти в центрі площі, сквер має бути частково перетворений на площу перед храмом, а дорога, яка зараз йде туди, має повертати ліворуч і пролягати біля корпусів Львівської політехніки. Інша ідея була встановити пам’ятник ближче до входу в церкву і сквер взагалі не чіпати.  Також була третя ідея встановити пам’ятник в Митрополичих садах і при цьому впорядкувати їх, але такй проект не підтримало духовенство.


Читайте також:
14 Грудня, 2014 02:37
Оля А чого ж це духовенство не підтримало розташування пам'ятника в садах, якщо це було б наймудріше і найлогічніше. У Відні пам'ятник Франу Йосипу стоїть скромно у парку, а тут стільки знищать краси заради площі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!