Львів’ян кличуть помолитися за упокій Героя України Микити Ярового

4359 0
У Гарнізонному храмі помоляться за упокій душі лейтенанта у день, коли він мав узяти шлюб.
фото: facebook.com/SusStepan

фото: facebook.com/SusStepan

У п’ятницю, 20 січня, о 12:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ, що на вулиці Театральній, 11, молитимуться Святу Літургію за упокій Героя України – лейтенанта Микити Ярового.

Саме в цей день, 20 січня 2017 року, Микита мав взяти шлюб у Гарнізонному храмі. Однак 18 грудня 2016 року боєць загинув на Світлодарській дузі від кулі ворожого снайпера. Микиту поховали у рідному селищі Меліоративному.

Додамо, лейтенант Микита Яровий народився 2 лютого 1995 року у селищі міського типу Меліоративне на Дніпропетровщині. Навчався у Новомосковському колегіумі №11. З дитинства мріяв стати військовим, тому по завершенні колегіуму вступив до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, яку закінчив у лютому 2016 року. Вже у квітні 2016 року молодий офіцер вирушив в зону АТО, де був призначений командиром 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 54-ої окремої механізованої бригади. 18 грудня 2016 року загинув на Світлодарській дузі від кулі ворожого снайпера. Микиту поховали у рідному селищі Меліоративному на Дніпропетровщині.

Президент України своїм указом від 30 грудня 2016 року №581/2016 присвоїв звання Герой України Микиті Яровому посмертно із удостоєнням ордена «Золота Зірка» – за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!