Львів'ян кличуть у Парк культури дивитися кіно під зорями

11395 0
На вихідних, 15-17 серпня, о 21:00 кіно у Львові можна буде безкоштовно переглянути на великому екрані просто неба. В Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького стартує проект "Кіно під зорями". Цього разу глядачі можуть навіть попередньо проголосувати за фільми, які б вони хотіли побачити.
Фото: Юрій Михасяк

Фото: Юрій Михасяк

Ідея переглядати фільми у парку з’явилася досить раптово: «Над проектом працює 3 людини, які також займаються розвитком парку. Ми якось сиділи ввечері і проводили мозковий штурм, що б таке організувати для людей у парку, щоб вони могли гарно провести час, познайомитися між собою і чимось збагатитися. І майже одночасно до нас прийшла ідея показувати фільми», – розповідає tvoemisto.tv головний адміністратор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Христина Пархуць.

Минулих вихідних похилу галявину біля входу у Парк культури заповнило понад  200 людей. Дивилися фільми «Недоторкані» та «Париж, я люблю тебе». На цей раз глядачі можуть самі обрати кіно, яке бажають переглянути. Серед пропонованих фільмів: «Достукатись до небес», «Однокласники-2», «Люблю тебе, чувак», «Заплати іншому», «Вище неба», «Міняючи реальність», «Пам’ятай» та «Престиж».

«Техніку та екран нам надало кафе «Кокс». Стосовно ж проектору та колонок, то наразі позичаємо їх у партнерів, з часом хочемо мати свої. Сподіваємося, небайдужі шанувальники показів фільмів просто неба посприяють нам у цьому», – додає Христина Пархуць.

Організатори переконані, що Парк культури – це місце відпочинку і культурного збагачення: «Ми це організовуємо для того, щоб мешканці і гості міста мали альтернативу проведення вечорів на вихідних. Ми впевнені, що свіже повітря, гарний фільм і приємна компанія - це те, що подобається усім».

Надалі планується проводити тематичні кінопокази, наприклад, українські фільми, кіно на екологічну тематику і тому подібне. «Кожного тижня перед вихідними ми відкриваємо голосування за фільми у соцмережах, тож кожен може долучитися до вибору кіно. Плануємо показувати кіно кожної п’ятниці, суботи і неділі. Якщо ж буде дощ, перегляди фільму проведемо у кафе під накриттям», – запевняє адміністрація парку.

Відтак, львів'ян закликають проголосувати і обрати той фільм, який вони хотіли б переглянути. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!