Львів’ян кличуть відсвяткувати «Купало на Погулянці». Програма

4196 0
23 червня 2016, у день літнього сонцестояння, на території паркової зони «Погулянка» відбудеться свято «Купало на Погулянці». До участі у святі запрошують «і великих, і малих».
фото: vivpost.net

фото: vivpost.net

Для найменших учасників підготували рухливі «пастуші ігри», у які бавились наші предки сотнями років. Для підлітків та молоді, окрім ігор, традиційно підготували танці, плетіння вінків та їх викуп.

«Свято стане прекрасною нагодою пригадати давні звичаї та поринути в атмосферу традицій та народних переказів. Програма вечора буде дійсно насиченою. Розпочнеться вона забавами і змаганнями та заплітанням вінків. Родзинкою свята стане вогняна феєрія на плавучій сцені та акустичний виступ гурту «PIAN»O. Звичайно ж, не забули і про головний купальський елемент – традиційні стрибки через вогнище»,  – інформують організатори.

Цього року свято відбудеться уже вшосте. Минулоріч до забав долучилися близько 600 осіб.

У рамках свята відбудеться майстер-клас з пленерного живопису для дітей та молоді з особливими потребами. Учасниками майстер-класу будуть учні Навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Заняття мистецтвом  допомагають дітям та молоді з особливими потребами відчувати користь від своєї роботи, позитивно змінюють їх свідомість, роблять їх щасливішими. Ефект від занять художньою творчістю є особливо високим, якщо він здійснюється у співпраці з митцями, які діляться секретами своєї професії, даючи майстер-класи, зі створення святкових тематичних виробів, які потім виставляються та розповсюджуються у публічних місцях і закладах. У такий спосіб організатори намагаються створити простір, дружній до дітей та молоді з особливими потребами.

Початок свята о 17.00, але приєднатись можна буде у будь-який момент.

Організатори просять приходити у національному одязі.

Місце проведення: територія Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (парк «Погулянка», вул. Вахнянина, 29, кінцева зупинка трамваю №7, територія озера позаду будівлі ЦТДЮГ)

Програма заходу:

17:00        ігри, співи, заплітання вінків

18:30        Вінок здоров’я, Кривий танок та прикрашання Купайлиці

19:30        запуск вінків на воду

20:00        викуп вінків, стрибки через вогнище

21:30        виступ гурту PIANO на плавучій сцені

22:00        вогняне шоу – виступ колективів «GENESIS circus» та «DArt»

 

«Ми уже розпочали підготовку до свята – запрошуємо усіх з понеділка на співочі репетиції. Вік та вокальні дані не мають жоднісінького значення – головне це бажання співати. Детальніше про час та місце за тел. 0679404175 Вікторія»,  – додають організатори. Також у рамках підготовки лдьвівян запрошують долучатись до прибирання території навколо озера у вівторок, 21 червня.

Організатори:  ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці»,  Центр творчості дітей та юнацтва Галичини та  Управління культури Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!