Львівських підприємців можуть зобов’язати платити за переробку ламп та батарейок

1463 0
Ініціатором проведення консультацій з промадскістю є управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.
Фото: haberizlenim.com

Фото: haberizlenim.com

У Львові пропонують увести платити за переробку відпрацьованих ламп та батарейок для юридичних осіб. Відповідний проєкт рішення оприлюднили на сайті ЛМР.

Зазначається, що юридичні особи зможуть здати відпрацьовані лампи на переробку за 5,4 грн/шт, термометри – 15 грн/шт., батарейки – 62 грн/кг. 

Безкоштовно здати батарейки та лампи львів’яни зможуть через «Еко-Бус», який що місяця курсує у всіх районах Львова. Безкоштовно прийматимуть не більше 10 люмінесцентних ламп, 5 ртутних термометрів та до кілограма батарейок.

Читайте також: Куди здати використані лампи та батарейки у Львові. Графік стоянок екобуса на грудень

Консультації з громадськістю, які ініціює управління екології та природних ресурсів ЛМР, триватимуть із 27 листопада по 11 грудня. 2 грудня, о 14:00, відбудеться громадське слухання, тож усі охочі можуть прийти у каб. 230 у ЛМР.

Додамо, що відпрацьовані батарейки у Львові відвозять у цех, що на вул. Пластовій, 25. Їх утилізацією займається ДП «Боднарівка» та ЛКП «Зелений Львів».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!