Львів’ян навчать робити картини за рідкісною японською технікою

2526 0
У вівторок, 1 липня, у Львові в галереї «Зелена канапа» відкриється виставка Анни Попової «Шепіт трав» черпаний папір». Вона триватиме до 20 липня. Під час експозиції заплановано майстер-клас, де охочих навчатимуть рідкісній технології виготовлення картин з черпаного паперу.
Фото організаторів

Фото організаторів

Японський черпаний папір виготовляється з рослинної сировини. Ця давня технологія – це цікава дослідницька робота, адже автор сам готує рослини для своїх робіт. Процес підготовки до роботи займає багато часу, але все компенсується у процесі створення. Ця технологія – родом з Японії, для неї використовується кольорове рослинне волокно, що зачерпується з ванночки з водою.

Виставка називається «Шепіт трав», адже часто саме сировина, її колір чи структура, підказують сюжети майбутніх робіт.

Анна Попова народилась у Луцьку, випускниця текстильної кафедри Львівського коледжу ім. Труша і Львівської національної академії мистецтв. У 2004 отримала стипендію міністра культури Польщі «Gaude Polonia». Під час навчання на котрій і освоїла технологію черпаного паперу. Організувала 11 персональних виставок в Україні і за кордоном. Учасниця більше 60 міжнародних та майже 70 всеукраїнських і регіональних виставок.

Коли: Відкриття виставки 1 липня о 17:00.

Де: галерея «Зелена капана», вул. Вірменська, 7

Також в межах заходу «Ніч у Львові» (захід, який організовує Львівська міськрада), 12 липня, у суботу, о 20:00 відбудеться майстер-клас Анни Попової з рідкісної технології, в якій виконані її картини – черпаний папір.

Вхідний квиток на майстер-клас для дорослих – 20 грн, для дітей – 10 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!