Львів’ян навчать створювати графічний роман

2782 0
У суботу, 8 листопада, у галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться майстер-клас «Створення графічного дизайну». Воркшоп проведе автор графічного роману «Герой Поневолі» художник Міхай Тимошенко.

Однойменна виставка відкрилася у приміщенні «Дзиґи» кілька днів тому. На експозиції представлено графічні ілюстрації художника Тимошенка, які є не просто коміксом для дітей, а серйозним мистецьким проектом та  ілюстрацією до твору Івана Франка, повідомляють організатори.

На майстер-клас запрошують охочих будь-якого віку. Говоритимуть про таке:

- обговорення жанру “Графічний роман”

- опис процесу створення графічного роману «Герой поневолі»

- малювання наживо за участі усіх охочих

Читайте також: >Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові видадуть Франка у коміксах

Довідка. Графічний роман «Герой поневолі» — двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка. Художник та співавтор концепції — Міхай Тимошенко. Адаптація тексту та співавтор концепції — Кирило Горішний.

У такому романі сценарій і малюнки співіснують для передачі сюжету. Ще маловідомий в Україні, цей жанр не обмежуєтсья загальновідомим поняттям «комікс». Американське слово «комікс» (у перекладі – «кумедний) асоціюється у широкого загалу з жартівливою дитячою книжкою. У «графічному романі» — література як для дітей, так і для дорослих.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!