Львів’ян навчатимуть гри справжніх самураїв

3782 0
У середу, 22 квітня, о 17:00 у Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки відбудеться безкоштовний майстер-клас з гри в «Ґо». Якщо вам набридли звичні настільні ігри або ви цікавитись Японією та хочете дізнатись про неї більше – цей захід саме для вас.
фото: miuki.info

фото: miuki.info

«Відтепер щонеділі всі, хто вивчає японську мову в нашому клубі, матимуть можливість пограти в «Ґо».  До гри запрошуємо не тільки наших учнів, але й усіх охочих», – говорить Анастасія Ворончихіна, співзасновниця та викладачка японського клубу «Nihonbu».

 Японський клуб «Nihonbu» був створений в Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки двома молодими японістами. За три місяці діяльності клубу були започатковані курси японської мови (окремі групи для дітей та дорослих), відбулись лекції про заснування Японії, міфологію та демонологію, майстер-класи з техніки оріґамі та вечір японської поезії. Також засновники клубу організували «Весняний фестиваль японської культури» спільно з Тойота Центр Львів.

«Ґо» — стратегічна настільна гра для двох гравців, поширена в країнах Східної Азії та, меншою мірою, в усьому світі. Гра з'явилась у Китаї понад 2 тисячі років тому. Професійно в ґо грають кілька тисяч гравців, організованих у професійні ліги, які існують в Японії, Китаї, Південній Кореїта на Тайвані. На аматорському рівні в ґо грають мільйони гравців в Азії та у всьому світі. В Японії, де гра здобула найбільшого розвитку впродовж останніх століть, вона є частиною традиційної культури і сприймається як гра самураїв. Саме з Японії гра поширилася на Захід у другій половині 20 століття.  В Україні гра розвивається із середини 1970-х, завдяки зусиллям ентузіастів-любителів.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!