Львів’ян попереджають про новий вид шахрайства в соцмережах

5197 0
Якщо ж ви стали жертвою шахраїв у мережі, то перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію.
фото: pinterest.com

фото: pinterest.com

У Телеграмі ваші друзі можуть отримувати повідомлення нібито з вашого акаунту. Фото ваше, однак номер – прихований. Невідомі просять позичити кошти. Це – новий вид шахрайства, про який попереджає пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Якщо ви отримали таке повідомлення, то краще зателефонуйте цій людині і запитайте, чи надсилала вона подібне прохання.

Читайте також: Знайти квартиру у Львові: 5 шахрайських схем і як їх оминути

Окрім цього, МВС дає низку порад, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:

  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.
  • Перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунту знайомих людей.

 

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв у мережі, то перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію. Зателефонуйте за номером 102 або вирушайте до найближчого відділення, зібравши всі докази факту шахрайства.

У разі підозри, що вашу сторінку «зламали», необхідно припинити всі сесії цього месенджера на всіх пристроях. Це можна зробити в налаштуваннях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!