Львів’ян попереджають про закриття пішохідного пункту пропуску

2780 0
З 1-го січня пішохідний пункт пропуску Долгобичув-Угринів, який був тимчасово запроваджений у тестовому режимі півтора роки тому, закриють, незважаючи на ефективність експерименту.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Пішохідний рух через державний кордон на цій ділянці здійснювався по адаптованій смузі руху для автобусів, а також окремих закритих доріжках, завдяки спеціально облаштованому терміналу польського відомства, - повідомляє портал www.porteuropa.eu з посиланням на прес-службу Люблінського воєводи.

За даними польських прикордонних і митних служб, в основному пішохідний спосіб мандрівники використовували, щоб пришвидшити процес перетину кордону: приїжджали до пункту пропуску транспортом, залишали його, проходили через пішохідний пункт пропуску та продовжували свою подорож автомобілем, що чекав на іншій стороні. Таким чином через державний кордон з січня 2015 року 229,698 туристів, з них 85% - громадяни України.

Читайте також: Як відслідковувати черги на кордоні з Польщею онлайн. Інструкція

Люблінський воєвода пояснив, що зупинити пілотний проект пішохідного пункту пропуску необхідно, щоб повністю використовувати інфраструктуру пункту. Це дозволить знизити навантаження на прилеглих пунктах перетину кордону, а також значно скоротити черги автобусів. Крім того, за його словами, тимчасовий тестовий режим не гарантує безпеку мандрівників, перешкоджає запобіганню незаконного перетину і дезорганізує прикордонний рух в проході.

Однак, з огляду на очікування жителів регіону, важливість пішохідного переходу для розвитку прикордонних територій ухвалено рішення про пропозицію розробити функціональну програму для пішохода DPG Dolhobyczow. Для цього можливість її фінансування розглянуть при формуванні спеціального резерву державного бюджету Польщі на 2017 рік.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!