Львів’ян просять зберегти від забудови озеро на Замарстинівській

5254 1
Згідно зі змінами до детального плану території, цю рекреаційну зону планують перетворити в житлову забудову.
Фото: google maps

Фото: google maps

У Львові зареєстрували петицію про те, щоби зберегти зелену зону мікрорайону Голоско та не забудовувати озеро Стосіка. Відповідну петиції опублікували 28 січня.

За словами автора Михайла Лишака, на території мікрорайону Голоско, зокрема на вул. Замарстинівській, 270, є зона відпочинку з давнім озером Стосіка. Однак, згідно зі змінами до детального плану території, цю рекреаційну зону планують перетворити в житлову забудову.

«Громада мікрорайону проти внесення змін в ДПТ, оскільки це може призвести до знищення озера, зменшить територію рекреації, а ще один житловий комплекс створить додаткове навантаження на соціальну та інженерну інфраструктуру», – йдеться в петиції.

Читайте також: У Львові дозволили забудову території двох заводів на Підзамчі

Відповідно до мети петиції, львів’янин хоче зберегти зону озеленення мікрорайону Голоско, створити паркову зону, що охопить озеро Стосіка, визначити правовий статус озера та повернути його на баланс громади Львова. Наразі петиція набрала майже 400 підписів із 500 необхідних. Якщо вона збере потрібні пів сотні, то її розглядатимуть на пленарному засіданні депутати ЛМР.

Додамо, став Стосіка утворився понад 300 років тому. Раніше він належав території села Голоско, а у 1997 році його передали у користування ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Завод збанкрутів, а озеро у власність територіальної громади не повернули. Цього року проєкт відновлення озера подавали на Громадський бюджет, утім його не підтримали.

Нагадаємо, що у Львові проводили громадські слухання про збереження озера на Замарстинівській, 270. Тоді львів’яни, побоюючись, що цю території забудують, просили передати озеро на баланс міста, визначити його чіткі межі та зберегти джерела, якими живиться озеро.


Читайте також:
30 Січня, 2020 15:06
Сергій Прорекламуйте ще мою петицію
[***]s://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/1493
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!