Львів’ян просять долучитися до збору речей для жителів Сходу

2051 0
У прифронтові села Сходу волонтери хочуть привезти не лише подарунки, а й навчити українських традицій – гаївок.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Команда благодійної акції «Десь на Сході» наприкінці травня планує вирушити на Схід України та привезти для дітей, мирного населення і військових прифронтових міст і сіл подарунки та великодній настрій. Проте, щоб відправитися на Схід волонтери просять небайдужих долучитися до збору коштів та потрібних речей. Про це Тvoemisto.tv повідомила одна з волонтерок Ляна Винницька.

Читайте також: Поблизу Львова планують відкрити кризовий центр для жінок з дітьми

«У грудні минулого року, на день святого Миколая, ми змогли зібрати близько 7 тонн речей. У прифронтові міста і села ми запакували та завезли більше 5 тонн. Понад 800 дітей, 200 військових медиків і добровольців та 50 потребуючих сімей на сході України отримали подаруночки та привітання із святами. Зараз у нас залишилось більше тонни одягу та круп, але потреби ще є», – каже волонтерка.

Проте, за її словами, у прифронтові села вони хочуть привезти не лише подарунки, а й українську традицію – гаївки. Щоб втілити в життя ідею провести гаївки за 1 500 км від Львова, там де чути вибухи і постріли, волонтерам потрібна також й матеріальна підтримка.

Найбільше волонтери просять приносити:

  • Солодощі (цукерки, печиво, вафлі, горішки, батончики, коробки з печивом)
  • Нові м’які іграшки, нові спортивні та настільні ігри (для різного віку)
  • Канцтовари, розмальовки та нові книги
  • Засоби гігієни
  • Медикаменти (протизастудні, противірусні, протизапальні, вологі салфетки, бинти, вата)
  • Шкарпетки для діток та дорослих
  • Чай, кава, цукор, сухе молоко
  • Кошти (для перевезення вантажу та на конкретні потреби військових або діток)

Також волонтери просять приносити дитячі малюночки, листи, прапори, вироби своїми руками, а також картонні коробки різних розмірів для пакування та перевезення речей на Схід України.

«На Схід України плануємо вирушати наприкінці травня –  орієнтовно 26-27 травня. Все необхідне можна приносити до 21 травня, аби ми встигли все попакувати у коробки для перевезення», – каже Ляна Винницька.

Приносити речі можна у катехитичну школу, у клас спільноти «Аніматори ВіО», що при церкві свв. Володимира та Ольги (вул. Симоненка, 5). З 17 травня (18:00-21:00 год) там щодня будуть чергувати волонтери.

«Віримо, що з допомогою небайдужих ми зможемо дозбирати потрібні речі та втілити у життя нашу весняну акцію «Десь на Сході» і зробити Великодній період справді щасливішим для наших маленьких і великих героїв», – додала волонтерка.

Контактині номери телефонів:

093 475 09 78 – Ляна

099 265 53 55 – Гафійка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!